Projekat reforme lokalnih finansija II (RELOF2)

ARHIVA VESTI

 

 

 

 
 
   
 

 

 

 

 

 

ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA REFORMA LOKALNIH FINANSIJA 2 U SRBIJI

28. oktobar 2022.

 

Projekat Reforma lokalnih finansija 2 u Srbiji (RELOF2) povodom završetka drugog ciklusa podrške opštinama, resornim ministarstvima organizuje konferenciju koja će se održati 2. i 3. novembra 2022. godine u Vrnjačkoj Banji.

Tokom završne konferencije koju RELOF2 organizuje za predstavnike lokalnih samouprava, resornih ministarstava i javnih preduzeća,  biće predstavljeni rezultati istraživanja „Stepen primene finansijskog upravljanja i kontrole i funkcije interne revizije u sistemu lokalne samouprave“.

Svrha istraživanja RELOF2, koje je obuhvatilo 127 lokalnih samouprava, 164 javnih preduzeća i 157 indirektnih budžetskih korisnika, je da prikaže realno stanje u ovim oblastima, izmeri ostvaren napredak u prethodnom četvorogodišnjem periodu, otkrije glavne uzroke za odsustvo ove dve funkcije na lokalnom nivou i predloži preporuke za poboljšanja u ovoj oblasti.

Takođe, na konferenciji će biti predstavljeni rezultati koji su plod sedmogodišnjeg rada i saradnje Projekta i lokalnih samouprava i lokalne samouprave koje su primeri dobre prakse u finansijskom upravljanju i kontroli i internoj reviziji.

Projekat RELOF2 u prethodnih sedam godina pružao je  podršku lokalnim samoupravama i nadležnim ministarstvima u primeni principa dobrog upravljanja, unapređenju lokalnih javnih finansija i nadzoru nad javnim preduzećima na lokalnom nivou.

Projekat RELOF2 podržava Švajcarski sekretarijat za ekonomske poslove (SECO).

 


 

 


 

 

 

 


 

 
Projekat Reforma lokalnih finansija II u Srbiji (RELOF2)

Deligradska 4, Beograd
Tel. + 381 (11) 365 10 46
office@lokalnefinansije.rs
www.lokalnefinansije.rs