Projekat reforme lokalnih finansija II (RELOF2)

ARHIVA VESTI

 

 

 

 
 
   
 

 

 

 

 

 

RELOF2 PRIPREMIO VODIČ I ALAT ZA USPOSTAVLJANJE SISTEMA FUK KOD INDIRETNIH BUDŽETSKIH KORISNIKA

05. april 2022.

 

Projekat Reforma lokalnih finansija II u Srbiji (RELOF2) je u saradnji sa Centralnom jedinicom za harmonizaciju Ministarstva finansija razvio Praktičan vodič sa alatom za uspostavljanje sistema finansijskog upravljanja i kontrole (FUK) kod indirektnih korisnika budžetskih sredstava (IKBS) na lokalnom nivou (http://www.lokalnefinansije.co.rs/baza-znanja-c1.php).

Vodič urađen je za potrebe različitih ustanova čiji je osnivač jedinica lokalne samouprave (kulture, sporta, predškolskog obrazovanja, itd.), koje su, bez obzira na veličinu i broj zaposlenih, kao korisnici javnih sredstava zakonom obavezani da uspostave adekvatne sisteme FUK u svojim organizacijama. Uz Vodič je kreiran i alat za izradu dokumentacione osnove sistema FUK koji u velikoj meri automatizuje proces i olakšava rad na uspostavljanju samog sistema.

U cilju predstavljanje Praktičnog vodiča i primenljivog alata za uspostavljanje sistema FUK kod ustanova na lokalnom nivou RELOF2 će organizovati četiri regionalne konferencije tokom aprila 2022. godine. Konferencije su namenjena prvenstveno predstavnicima indiretknih budžetskih korisnika u loklanim samoupravama, ali i predstavnicima uprave koji pružaju tehničku pomoć indirektnim korisnicima na uspostavljanju sistema FUK.

Projekat Reforma lokalnih finansija 2 u Srbiji (RELOF2) koji podržava Švajcarski sekretarijat za ekonomske poslove (SECO), pruža podršku lokalnim samoupravama i nadležnim ministarstvima u primeni principa dobrog upravljanja, unapređenju lokalnih javnih finansija i nadzoru nad javnim preduzećima na lokalnom nivou.

 

 

 

 


 

 

 

 


 

 
Projekat Reforma lokalnih finansija II u Srbiji (RELOF2)

Deligradska 4, Beograd
Tel. + 381 (11) 365 10 46
office@lokalnefinansije.rs
www.lokalnefinansije.rs