Projekat reforme lokalnih finansija II (RELOF2)

ARHIVA VESTI

 

 

 

 
 
   
 

 

 

 

 

 

KAKO UNAPREDITI MODEL ENERGETSKE EFIKASNOSTI

06. oktobar 2021.

 

Nakon realizacije prvog javnog poziva Ministarstva rudarstva i energetike za Program energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova koji sprovode jedinice lokalne samouprave, Projekat Reforma lokalnih finansija II u Srbiji održao je radni sastanak sa predstavnicima lokalnih samouprava koje implementiraju model na temu „Unapređenje modela energetske efikasnosti kroz naučene lekcije“.

O unapređenju modela koji je osmislio projekat RELOF2, a koji je postao deo Programa finansiranja aktivnosti i mera unapređenja efikasnog korišćenja energije u 2021. godini koji sprovodi Ministarstvo rudarstva i energetike, eksperti Projekata razgovarali su sa 67 predstavnika iz 34 lokalne samouprave.

Na sastanku su razmatrane mogućnosti unapređenja samog modela, ali i akata potrebnih za njegovu implementaciju – javnih poziva za lokalne samouprave, privredne subjekte i građane i pravilnika za jedinica lokalne samouprave za implementaciju modela,

Takođe, disikusija se vodila i o iskustvima u implementaciji i nadzoru nad realizacijom Programa, a sve sugestije i iskustva lokalnih samouprava Projekat će pretočiti u listu preporuka za unapređenje modela i imlepmentacije i predstaviti ga Ministarstva rudarstva i energetike, kako bi se Program finansiranja aktivnosti i mera unapređenja efikasnog korišćenja energije u 2021. godini unapredio, a njegova implementacija bila efikasnija.

 

 


 

 
Projekat Reforma lokalnih finansija II u Srbiji (RELOF2)

Deligradska 4, Beograd
Tel. + 381 (11) 365 10 46
office@lokalnefinansije.rs
www.lokalnefinansije.rs