Projekat reforme lokalnih finansija II (RELOF2)

ARHIVA VESTI

 

 

 

 
 
   
 

 

 

 

 

 

POČELA PRIMENA NOVOG PRAVILNIKA O KRITERIJUMIMA I STANDARDIMA ZA FUK

10. januar 2020.

Novi Pravilnik o zajedničkim kriterijumima i standardima za uspostavljanje, funkcionisanje i izveštavanje o sistemu finansijskog upravljanja i kontrole u javnom sektoru počeo je da se prmenjuje od 26. decembra 2019. godine.

Ovaj Pravilnik se zasniva na revidiranim COSO principima, a novine koje donosi u odnosu na prethodni tiču se  uvođenja i bližeg definisanja koncepta upravljačke odgovornosti i FUK sistema u okviru ovog koncepta, ali i uvođenja sistema za upravljanja nepravilnostima, kao jednog od ključnih delova sistema finansijskog upravljanja i kontrole.

Novina je, takođe, i to da će rukovodioci korisnika javnih sredstava od 1. januara 2021. godine biti u obavezi da uz godišnji izveštaj o sistemu finansijskog upravljanja i kontrole ministru finansija dostave i potpisanu izjavu o internim kontrolama kojom potvrđuju nivo usklađenosti sistema finansijskog upravljanja i kontrole u odnosu na međunarodne standarde interne kontrole.

Preuzmite: Pravilnik o zajedničkim kriterijumima i standardima za uspostavljanje, funkcionisanje i izveštavanje o sistemu finansijskog upravljanja i kontrole u javnom sektoru

 

 

 

-

 


 

 
Projekat Reforma lokalnih finansija II u Srbiji (RELOF2)

Deligradska 4, Beograd
Tel. + 381 (11) 365 10 46
office@lokalnefinansije.rs
www.lokalnefinansije.rs