Projekat reforme lokalnih finansija II (RELOF2)

ARHIVA VESTI

 

 

 

 
 
   
 

 

 

 

 

 

VIŠE OD 30 PREDSTAVNIKA OPŠTINA I GRADOVA UČESTVOVALO U JAVNOM DIJALOGU

27. oktobar 2019.

U okviru dijaloga o javnim politikama sa lokalnim samoupravama na temu potencijalnih izmena propisa iz oblasti interne revizije, ali i potencijalnim modelima međuopštinske saradnje u ovoj oblasti, predstavnici više od 30 lokalnih samouprava izneli su svoja iskustva, mišljenja i sugestije.

Funkcija interne revizije obaveza je propisana zakonom i važi za sve korisnike javnih sredstava, ali njeno uspostavljanje je neujednačeno u lokalnim samoupravama. “Projekat je podržao predlog Ministarstva finansija o održavanju dijaloga kako bi se sagledale eventualne promene za unapređenje propisa i doprinelo da se interna revizija uspostavi u svim lokalnim samoupravama” rekla je direktorka projekta Ana Jolović. Ona je istakla da je vrlo značajna inicijativa Ministarstva, koje o potencijalnim izmenama propisa konsultuje one koji zakon prmenjuju.

Projekat RELOF2 objediniće komentare i preporuke lokalnih samouprava i uputiti ih Ministarstvu finansija. “Dijalog je još uvek otvoren i svi zainteresovani svoje komentare mogu dostaviti elektronskim putem na office@lokalnefinansije.rs . Na svim komentarima i sugestijama se unapred zahvaljujemo i verujemo da će doprineti unapređenju sisitema interne revizije u javnom sektoru” naglasila je direktorka projekta.

Skupovima koji su održani u Zrenjaninu, Nišu i Beogradu prisustvovali su pored internih revizora iz lokalnih samouprava i načelnici uprava, što je značajno imajući u vidu njihovu ulogu u širenju svesti i razumvenju uloge internih revizora.

 

 

-

 


 

 
Projekat Reforma lokalnih finansija II u Srbiji (RELOF2)

Deligradska 4, Beograd
Tel. + 381 (11) 365 10 46
office@lokalnefinansije.rs
www.lokalnefinansije.rs