Projekat reforme lokalnih finansija II (RELOF2)

ARHIVA VESTI

 

 

 

 
 
   
 

 

 

 

 

 

PROJEKAT RELOF I UŽICE ZA VEĆE UKLJUČIVANJE GRAĐANA U DONOŠENJE POLITIKA

14. jul 2019.

 

Na jednoj od naših studijskih poseta koju smo organizovali prošle godine za predstavnike opštine i gradova, Užice je došlo na ideju da sredstva od naplaćenog poreza na imovinu investira u ostvarenje želja građana, u čemu smo ih svesrdno podržali da tu ideju i realizuju. Naime, građani do 31. jula, u okviru „Užički program lokalnog partnerstva“, imaju pravo da predlože ideje za uređenje okruženja u kome žive, dok će Grad Užice sa prikupljenih pet miliona dinara od sredstva naplate poreza na imovinu sufinansirati te projekte.

U užičkom rukovodstvu kažu da je Grad Užice finansijski stabilna lokalna samouprava i da je uvećanje budžeta na zadovoljavajućem nivou. „Novac koji prihodujemo po osnovu poreza na imovinu opredelićemo za ono što je najpotrebnije građanima“, rekao je Nemanja Nešić, pomoćnik gradonačelnika Užica.

Ana Jolović, direktorka Projekta RELOF2, uz čiju podršku je osmišljen ovaj program ističe da je na ovaj način gradska uprava pokazala da odgovorno troši novac svojih građana. „Kroz projekat pružamo opštinama i gradovima preko potrebnu podršku da uspostave red u javnim finansijama“, kaže ona i dodaje da sa većim finansijskim redom upravo i imaju više novca za ono što je građanima potrebno.

-

 


 

 
Projekat Reforma lokalnih finansija II u Srbiji (RELOF2)

Deligradska 4, Beograd
Tel. + 381 (11) 365 10 46
office@lokalnefinansije.rs
www.lokalnefinansije.rs