Projekat reforme lokalnih finansija II (RELOF2)

ARHIVA VESTI

 

 

 

 
 
   
 

 

 

 

 

 

INFO DANI PROJEKTA RELOF2 NA ZLATIBORU

27. mart 2019.

 

Projekat RELOF2 održao je danas informativnu radionicu na Zlatiboru na kojoj je lokalnim samoupravama ovog kraja predstavio podršku koju pruža u uspostavljanju finansijskog upravljanja i kontrole, interne revizije i boljeg nadzora nad radom lokalnih javnih preduzeća.

Direktorka projekta Ana Jolović je istakla da će eksperti na projektu pomoći opštinama i gradovima da uspostave procedure i primene propise iz ovih oblasti. „Uspostavljanje sitema finansijske kontrole i upravljanja ne samo da je bitno za bolju organizaciju rada opština i gradova, ono je važno i zbog građana, jer ovako uspostavljen sistem omogućava transparentan rad lokalnih samouprava i bolje pružanje usluga građanima. Ovakav način rada omogućava da lokalne samouprave bolje kontrolišu i rad svojih javnih preduzeća, koja su često zbog nedostatka kapaciteta i znanja, veliki rizik po lokalne budžete“, rekla je Jolovićka.

Ona je pozvala lokalne samouprave da se prijave na javni poziv Projekta RELOF2 koji je otovoren do 8.aprila 2019.

U cilju predstavljanja aktivnosti na projektu, kao i pojašnjenja u vezi sa pozivom, pored današnje na Zlatiboru, biće održane informativne radionice za predstavnike lokalnih samouprava i u:

 

Nišu – 27.03.2019. godine, od 11h, New City Hotel, Vožda Karađorđa 12

Vrnjačkoj Banji – 28.03.2019. godine, od 11h, Hotel Aleksandar, Heroja Čajke 7

Novom Sadu – 29.03.2019. godine, od 11h, Hotel Park, Novosadskog sajma 35

 


U prvoj fazi Projekat RELOF2 će izabranim opštinama u narednih godinu i po dana obezbediti ekspertsku podršku u primeni propisa, uspostavljanu procedura, mehanizama i alata u tri oblasti. Cilj je da se unapredi način planiranja, raspodele i kontrole trošenja budžetskih sredstava, kao i nadzor nad radom lokalnih javnih preduzeća. To je ključno za stabilne javne finansije lokalnih samouprava, bolje pružanje usluga građanima i veću transparentnost u radu. Značajan deo projekta je i rad sa lokalnim javim preduzećima na uspostavljanju korporativnog upravljanja.

 

Uvođenje ili unapređenje sistema finansijskog upravljanja i kontrole na lokalnom nivou

Uvođenje ili unapređenje funkcije interne revizije na lokalnom nivou

Unapređenje sistema nadzora nad radom lokalnih javnih preduzeća (praćenje i kontrola fiskalnog rizika)

 

 

-

 


 

 
Projekat Reforma lokalnih finansija II u Srbiji (RELOF2)

Deligradska 4, Beograd
Tel. + 381 (11) 365 10 46
office@lokalnefinansije.rs
www.lokalnefinansije.rs