Projekat reforme lokalnih finansija II (RELOF2)

ARHIVA VESTI

 

07. decembar 2021.
Uz podršku RELOF2 digitalizovan proces nadzora nad javnim preduzećima

Sva javna preduzeća u Srbiji od naredne godine izveštaje o poslovanju dostavljaće osnivačima putem informacionog sistema koji je za potrebe Ministarstva privrede izradio projekat Reforma lokalnih finansija II u Srbiji (RELOF2). Time je digitalizovan proces nadzora nad javnim preduzećima, najavljeno je na konferenciji „Uloga i značaj nadzornih odbora lokalnih javnih preduzeća“

 
Pročitaj više >>>

 

26. novembar 2021.
Uskoro konferencija „Uloga i značaj nadzornih odbora lokalnih javnih preduzeća“, prijave u toku

Projekat Reforma lokalnih finansija II u Srbiji (RELOF2) u saradnji sa Ministarstvom privrede organizuje u petak, 3. decembra 2021. godine, u 11 časova, u hotelu Metropol (Bulevar kralja Aleksandra 69), u Beogradu konferenciju „Uloga i značaj nadzornih odbora lokalnih javnih preduzeća“.

 
Pročitaj više >>>

 

06. oktobar 2021.
Kako unaprediti model energetske efikasnosti

Nakon realizacije prvog javnog poziva Ministarstva rudarstva i energetike za Program energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova koji sprovode jedinice lokalne samouprave, Projekat Reforma lokalnih finansija II u Srbiji održao je radni sastanak sa predstavnicima lokalnih samouprava koje implementiraju model na temu „Unapređenje modela energetske efikasnosti kroz naučene lekcije“.

 
Pročitaj više >>>

 

01. septembar 2021.
Počele obuke „Uspostavljanje sistema FUK – Upravljanje rizicima“
Obuke za članove radnih grupa za uspostavljanje finansijskog upravljanja I kontrole, kao i drugih zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave, počele su danas u Novoj Varoši.
 
Pročitaj više >>>

 

06. jul 2021.
Održana još jedna konferencija o upotrebi softvera za zaposlene, slede konferencije za donosioce odluka
U saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave, RELOF2 je organizovao prvu od četiri konferencije za gradonačelnice/predsednice opština potpisnice Povelje ženske solidarnosti da bi ih direktno podržao u uvođenju koncepta upravljačke odgovornosti.
 
Pročitaj više >>>

 

30. jun 2021.
Održana još jedna konferencija o upotrebi softvera za zaposlene, slede konferencije za donosioce odluka
Više od 40 predstavnika osam lokalnih samouprava i njihovih javnih preduzeća učestvovalo je na regionalnoj konferencija za o upotrebi novog softvera za nadzor nad javnim preduzećima koja je održana na Zlatiboru.
 
Pročitaj više >>>

 

30. jun 2021.
Predstavnici 19 lokalnih samouprava i njihovih javnih preduzeća na prvoj regionalnoj konferenciji o digitalizaciji nadzora nad javnim preduzećima
Prva u nizu regionalna konferencija posvećena upotrebi novog softvera za nadzor nad javnim preduzećima, koji je projekat RELOF2 kreirao u saradnji sa Ministarstvaom privrede, održana je danas u Nišu, za lokalne samouprave i lokalna javna preduzeća iz istočne i južne Srbije. Na njoj je učestvovalo ukupno 63 predstavnika iz 19 gradova i opština i njihovih javnih preduzaća.
 
Pročitaj više >>>

 

29. jun 2021.
Počinju regionalne konferencije za unapređenje naduzora na javnim preduzećima kroz upotrebu softvera
Projekat Reforma lokalnih finansija II u Srbiji (RELOF2), u saradnji sa Ministarstvom privrede, organizuje seriju regionalnih konferencija u cilju unapređenja nadzora nad javnim preduzećima kroz upotrebu novog softvera.
 
Pročitaj više >>>

 

15. jun 2021.
Lekcije o uspostavljanju sistema FUK i u RELOF Bazi znanja
Projekat Reforma lokalnih finansija II u Srbiji (RELOF2) je u saradnji sa Centralnom jedinicom za harmonizaciju (CJH) i Nacionalnom akademijom za javnu upravu (NAJU) pripremio video obuke na temu uspostavljanja i unapređenja finansijskog upravljanja i kontrole (FUK). Obuke su namenjene rukovodiocima svih nivoa i zaposlenima u državnoj upravi i lokalnim samoupravama.
 
Pročitaj više >>>

 

6. jun 2021.
Konferencija „digitalizacija nadzora nad javnim preduzećima“
Projekat Reforma lokalnih finansija II u Srbiji (RELOF2) i Ministarstvo privrede razvili su informacioni sistem koji omogućava digitalizaciju nadzora nad javnim preduzećima u Srbiji. Od početka naredne godine sva javna preduzeća u Srbiji, izveštavaće svoje osnivače o rezultatima poslovanja putem ovog softvera, najavljeno je danas na Konferenciji „Digitalizacija nadzora nad javnim preduzećima“.
 
Pročitaj više >>>

 

30. maj 2021.
Konferencija „digitalizacija nadzora nad javnim preduzećima“
Projekat Reforma lokalnih finansija II u Srbiji (RELOF2), u saradnji sa Ministarstvom privrede, organizuje konferenciju „Digitalizacija nadzora nad javnim preduzećima“ koja će se održati u utorak, 1. juna 2021. godine, sa početkom od 11 časova, u hotelu Hyatt Regency (Milentija Popovića 5)
 
Pročitaj više >>>

 

28. april 2021.
Veliko interesovanje za online informativne radionice RELOF2 i MRE
Više od 160 predstavnika lokalnih samouprava je učestvovalo na online radionici koju su, povodom javnog poziva Ministarstva rudarstva i energetike za dodelu sredstava za finansiranje programa energetskog oporavka stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova koje sprovode jedinice lokalne samouprave, organizovali RELOF2 i Ministarstvo.
 
Pročitaj više >>>

 

26. april 2021.
Online info sesija o javnom pozivu MRE za Program energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova koji sprovode jedinice lokalne samouprave
Povodom javnog poziva Ministarstva rudarstva i energetike za dodelu sredstava za finansiranje Programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova koji sprovode jedinice lokalne samouprave, Projekat Reforma lokalnih finansija u Srbiji II (RELOF2) i Ministarstvo organizuju informativnu radionicu za jedinice lokalne samouprave koje su zainteresovane za učešće u ovom Programu.
 
Pročitaj više >>>

 

23. April 2021.
Javni poziv Ministarstva rudarstva i energetike za dodelu sredstava finansiranje Programa energetske efikasnosti

U okviru RELOF2 projekta razvijen je model za unapređenje energetske efikasnosti u domaćinstvima. Model je postao deo Programa finansiranja aktivnosti i mera unapređenja efikasnog korišćenja energije u 2021. godini koji sprovodi Ministarstvo rudarstva i energetike.

 
Pročitaj više >>>

 

14. April 2021.
Uz podršku RELOF2 nova onlajn obuka o finansijskom upravljanju i kontroli

Projekat Reforma lokalnih finansija II u Srbiji (RELOF2), Centralna jedinica za harmonizaciju i Nacionalna akademija za javnu upravu (NAJU) pripremili su za sve zaposlene u državnoj upravi i lokalnim samoupravama 12 video lekcija na temu uspostavljanja i unapređenja finansijskog upravljanja i kontrole (FUK).

 
Pročitaj više >>>

 

12. April 2021.
Projekat Reforme lokalnih finansija II u Srbiji (RELOF2), traži odgovarajuće kandidate za poziciju: Junior Office Manager

Projekat Reforme lokalnih finansija II u Srbiji (RELOF2), koji podržava Vlada Švajcarske, a koji se bavi uvođenjem finansijskog upravljanje i kontrole, interne revizije, nadzora nad javnim preduzećima i inovativnim unapređenjima lokalnih javnih finansija (www.lokalnefinansije.rs), traži odgovarajuće kandidate

 
Pročitaj više >>>

 

11. April 2021.
Počinju prve obuke na temu uspostavljanja sistema FUK

U skladu sa usvojenim akcionim planovima, ove nedelje počinju prve obuke na temu uspostavljanja sistema finansijskog upravljanja i kontrole (FUK) u lokalnim samoupravama.

 
Pročitaj više >>>

 

18. Februar 2021.
Za bolju internu reviziju RELOF2 i Varvarin, Aleksinac i Medveđa

Opštine Varvarin, Aleksinac i Medveđa u naredne dve godine će, uz stručnu podršku projekta “Reforma lokalnih finansija II u Srbiji” (RELOF2), unaprediti ili uspostaviti funkciju interne revizuje u svojim upravama. .

 
Pročitaj više >>>

 

10. Februar 2021.
Nova Varoš, Prijepolje i Sjenica deo projekta RELOF2

Opštine Nova Varoš, Prijepolje i Sjenica, Švajcarski sekretarijat za ekonomske poslove i Projektom Reforma lokalnih finansija II u Srbiji (RELOF2) potpisale Memorandum o saradnji kojim se obezbeđuje stručna podrška u uspostavljanju ili unapređenju finansijskog upravljanja i kontrole u ove tri opštine. Cilj je unapređenje načina planiranja, raspodele i kontrole trošenja budžetskih sredstava, bolje pružanje usluga građanima i veća transparentnost u radu lokalnih uprava.

 
Pročitaj više >>>

 

9. Februar 2021.
Grad Pančevo i opštine Alibunar i Opovo prve potpisale MoS

Grad Pančevo i opštine Alibunar i Opovo prve su od ukupno 48 lokalnih samouprava koje su sa Švajcarskim sekretarijatom za ekonomske poslove i Projektom Reforma lokalnih finansija II u Srbiji (RELOF2) potpisale Memorandum o saradnji kojim se obezbeđuje stručna podrška u uspostavljanju ili unapređenju finansijskog upravljanja i kontrole. Cilj je unapređenje načina planiranja, raspodele i kontrole trošenja budžetskih sredstava, bolje pružanje usluga građanima i veća transparentnost u radu lokalnih uprava.

 
Pročitaj više >>>

 

28. Decembar 2020.
Novi vodič i alat za FUK projekta RELOF2

Projekat Reforma lokalnih finansija II u Srbiji (RELOF2) pripremio je Praktičan vodič za uspostavljanje finansijskog upravljanja i kontrole (FUK) koji je namenjen zaposlenima u lokalnim samoupravama. Kreiran je i alalt za definisanje pojedinih elemenata ovog sistema. Cilj je da se opštinskim i gradskim upravama pruži podrška u uspostavljanju sisitem koji je važan za dobro upravljanje lokalnim javnim finansijama.

 
Pročitaj više >>>

 

12. Decembar 2020.
Projekat RELOF2 pripremio jedinstven model lokalnog sufinansiranja energetskе efikasnosti

Projekat Reforma lokalnih javnih finansija u Srbiji II (RELOF2) je, u saradnji sa Programom „Razvoj održivog tržišta bioenergije u Srbiji“ (GIZ DKTI), razvio „Model finansijske podrške domaćinstvima u procesu energetske tranzicije” koji je namenjen lokalnim samoupravama koje žele da unaprede lokalne javne finansije, energetsku stabilnost, ekologiju i ostvare društvenu korist.

 
Pročitaj više >>>

 

05. Decembar 2020.
Novi krug podrške za 48 lokalnih samouprava

Švajcarska vlada i Projekat Reforma lokalnih finansija u Srbiji II (RELOF2) podržaće u narednom periodu ukupno 48 lokalnih samouprava u uspostavljanju ili unapređenju finansijskog upravljanja i kontrole, interne revizije, uvođenju inovativnih modela u javnim finansijama i nadzora nad lokalnim javnim preduzećima. Od ovog broja njih 15 su prvi put deo ovog projekta.

 
Pročitaj više >>>

 

23. Oktobar 2020.
Odgovori na pitanja u vezi sa javnim pozivom za učešće jedinica lokalnih samouprava u RELOF2

U cilju bolje komunikacije i pojašnjenja javnog poziva Projekat RELOF2 je pripremio odgvore na najčešće postavljena pitanja lokalnih samouprava u vezi javnog poziva.

 
Pročitaj više >>>

 

17. oktobar 2020.
Dodatna online informativna radionica

Zbog velikog interesovanja lokalnih samouprava za novi javni poziv, Projekat „Reforma lokalnih javnih finansija u Srbiji II“ (RELOF2) organizuje dodatnu online informativnu radionicu za sve loklane samouprave koje su zainteresovanu za stručnu podršku u uspostavljanju finansijskog upravljanja i kontrole i interene revizije, kao i u boljem nadzoru nad lokalnim javnim preduzećima.

 
Pročitaj više >>>

 

30. septembar 2020.
Informativne radionice za lokalne samouprave u Novom Sadu, Nišu, Beogradu i na Zlatiboru

Projekat RELOF 2 uputio je javni poziv opštinama i gradovima kojima je potrebna stručna i tehnička podrška u uspostavljanju finansijskog upravljanja i kontrole, interne revizije i unapređenje nadzora nad lokalnim javnim preduzećima. Javni poziv je otvoren do 30. oktobra 2020. godine.

 
Pročitaj više >>>

 

22. septembar 2020.
Javni poziv za učešće jedinica lokalnih samouprava u Projektu RELOF2 u Srbiji
Nakon uspešne implementacije RELOF projekta, koji se završio januara 2019. godine SECO je odobrio drugu fazu projekta – Reforma lokalnih finansija II u Srbiji (Local Government Finance Reforms II in Serbia, RELOF2). Fokus RELOF2 projekta je podrška lokalnim samoupravama u primeni principa dobrog upravljanja u upravljanju rizicima i učincima kroz sveobuhvatnu unutrašnju kontrolu i adekvatno upravljanje javnim finansijama.
 
Pročitaj više >>>

 

25.jul 2020.
Uz podršku RELOF osmišljen program grada Užica "Udružimo se"
Vlada Švajcarske podržala je program grada Užica „UDRUŽIMO SE” kroz tri svoja projekta - RELOF, Reforma poreza na imovinu i Swiss PRO.
 
Pročitaj više >>>

 

14.jul 2020.
Video trening na temu upravljanje rizicima
Projekat Reforma lokalnih javnih finansija II (RELOF2) u Srbiji je u skladu sa preventivnim merama u borbi protiv COVID-19 pripremio je video trening na temu „Upravljanje rizicima“, kao i prezentaciju sa osnovnim pojmovima i elementima.
 
Pročitaj više >>>

 

22. maj 2020.
Kako unaprediti FUK i izveštavanje o FUK sistemu kod indirektnih budžetskih korisnika na lokalnom nivou?
Projekat Reforma lokalnih finansija II (RELOF2) izradio je Model unapređenja sistema finansijskog upravljanja i kontrole (FUK) kod indirektnih budžetskih korisnika (IBK) na lokalnom nivou sa preporukama za izmenu relevantnih propisa. Model razmatra sprovođenje sistema FUKa-a i način izveštavanja o njegovoj implementaciji na nivou jedinica lokalne samouprave i daje predloge mogućih izmena relevantnih propisa koji uređuju budžetski sistem i sistem finansijskog upravljanja i kontrole u javnom sektoru
 
Pročitaj više >>>

 

13. maj 2020.
Predlog modela za uspostavljenje centralizovane jedinice interene revizije na nivou jedne jedinice lokalne samouprave
Projekat RELOF2 je u saradnji sa Centralnom jedinicom za harmonizaciju Ministarstva finansija i uz podršku lokalnih eksperata, a na osnovu temeljnih analiza, razvio Predlog modela za uspostavljanje centralizovane jedinice interne revizije koja će funkcionalno pokrivati kako samu lokalnu samoupravu. Pogledajte Predlog modela i nacrte pratećih dokumenta neophodnih za njegovu implementaciju.
 
Pročitaj više >>>

 

22. april 2020.
Radna verzija dokumenta koji se bavi predlogom modela za unapređenje FUK sistema kod indrektnih budžetskih korisnika na lokalnom nivou
Projekat Reforma lokalnih finansija II (RELOF2) je u cilju unapređenja sistema finansijskog upravljanja i kontrole na lokalnom nivou, na inicijativu Centralne jedinice za harmonizaciju Ministarstva finansija, sproveo dijalog o javnim politikama na temu Unapređenje sistema finansijskog upravljanja i kontrole (FUK) i izveštavanja o FUK sistemu kod indirektnih budžetskih korisnina na lokalnom nivou.
 
Pročitaj više >>>

 

1. april 2020.
Sve aktivnosti RELOF2 u skladu sa merama Vlade
Usled novonastale situacije prouzrokovane pojavom Korona virusa u našoj zemlji i uvođenja vanrednog stanja na teritoriji čitave Republike Srbije, RELOF2 je svoje projektne aktivnosti prilagodio merama i uputstvima Vlade Republike Srbije za sprečavanje širenja virusa.
 
Pročitaj više >>>

 

16. mart 2020.
Koraci za izveštavanje o FUK i IR putem nove aplikacije Ministarstva finansija
Projekat Reforma lokalnih finansija u Srbiji II (RELOF2) podseća lokalne samouprave na obavezu dostavljanja izveštaja o adekvatnosti i funkcionisanju sistema finansijskog upravljanja i kontrole (FUK) i interne revizije za 2019. godinu najkasnije do 31. marta 2020.
 
Pročitaj više >>>

 

11. mart 2020.
Odložena konferencija “Unapređenje interne finansijske kontrole u javnom sektoru”
Obaveštavamo učesnke konferencije “Unapređenje interne finansijske kontrole u javnom sektoru” da je, u skladu sa odlukom Vlade Srbije o preduzimanju novih mera vezanih za prevenciju korona virusa COVID-19, sutrašnji skup odložen do dalјeg.
 
Pročitaj više >>>

 

6. mart 2020.
Poziv za rukovodioce opština i gradova na konferenciju „Unapređenje interne finansijske kontrole u javnom sektoru”
Projekat Reforma lokalnih finansija II u Srbiji (RELOF2) i Ministarstvo finansija organizuju konferenciju Unapređenje internefinansijskekontroleu javnom sektoru, koja će se održati 12. marta 2020. godine u Klubu poslanika u Beogradu (Tolstojeva 2) sa početkom u 11 časova.
 
Pročitaj više >>>

 

23. februar 2020.
Procena kapaciteta i spremnosti JLS za nadzor nad JKP i ocena nivoa korporativnog upravljanja u JKP
U cilju analize početnog stanja, identifikacije nedostatka i generisanja preciznih i specifičnih aktivnosti za jačanje svake od 17 partnerskih lokalnih samouprava i njihovih javnog preduzeća, projekat Projekat Reforma lokalnih finansija II (RELOF2) je izvršio procenu njihovih kapaciteta i spremnosti za obavljanje poslova nadzora nad lokalnim javnim preduzećima, kao i procenu nivoa korporativnog upravljanja u njihovim lokalnim javnim preduzećima korišćenjem SCORECARD metode.
 
Pročitaj više >>>

 

10. januar 2020.
Počela primena novog Pravilnika o kriterijumima i standardima za FUK
Novi Pravilnik o zajedničkim kriterijumima i standardima za uspostavljanje, funkcionisanje i izveštavanje o sistemu finansijskog upravljanja i kontrole u javnom sektoru počeo je da se prmenjuje od 26. decembra 2019. godine.
 
Pročitaj više >>>

 

 

11. decembar 2019.
Poziv lokalnim samoupravama na dijalog o javnim politikama na temu FUK-a
U sklopu aktivnosti na uspostavljanju sistema finansijskog upravljanja i kontrole (FUK) projekat  Reforma lokalnih javnih finansija u Srbiji II (RELOF2) organizje dijalog o javnim politikama na temu FUK, odnosno prvi sastanak svih koordinatora/rukovodioca za uspostavljanje FUK sistema u lokalnim samoupravama koje učestvuju u projektu.
 
Pročitaj više >>>

 

5. decembar 2019.
Uz podršku Vlade Švajcarske i projekta RELOF2 digitalizacija nadzora nad javnim preduzećima
Projekat Reforma lokalnih finansija II u Srbiji (RELOF2) u saradnji sa Ministarstvom privrede i lokalnim samoupravama, a uz podršku Vlade Švajcarske, razvija informacioni sistema za praćenje i izveštavanje o rezultatima poslovanja javnih preduzeća.
 
Pročitaj više >>>

 

27. novembar 2019.
Konferencija o korporativnom upravljanju i digitalizaciji nadzora nad javnim preduzećima
Projekat Reforma lokalnih finansija II u Srbiji (RELOF2) organizuje konferenciju Korporativno upravljanje i digitalizacija nadzora nad javnim preduzećima, koja će se održati 29. novembra 2019. godine, u hotelu Hotel Hyatt Regency (Milentija Popovića 5) sa početkom u 11 časova.
 
Pročitaj više >>>

 

27. oktobar 2019.
Više od 30 predstavnika opština i gradova u javnom dijalogu
Sa namerom da u što većoj meri doprinesemo efikasnom uspostavljanju/unapređenju funkcije interne revizije u jedinicama lokalne samouprave u Srbiji, projekat RELOF2 organizuje dijalog o javnim politikama na temu mogućih izmena i dopuna Pravilnika o zajedničkim kriterijumima za organizovanje i standardima i metodološkim uputstvima za postupanje i izveštavanje interne revizije u javnom sektoru
 
Pročitaj više >>>

 

10. oktobar 2019.
Poziv na dijalog o javnim politikama na temu kriterijuma, standarda i uputstava za postupanje i izveštavanje interne revizije u javnom sektoru
Sa namerom da u što većoj meri doprinesemo efikasnom uspostavljanju/unapređenju funkcije interne revizije u jedinicama lokalne samouprave u Srbiji, projekat RELOF2 organizuje dijalog o javnim politikama na temu mogućih izmena i dopuna Pravilnika o zajedničkim kriterijumima za organizovanje i standardima i metodološkim uputstvima za postupanje i izveštavanje interne revizije u javnom sektoru
 
Pročitaj više >>>

 

14. jul 2019.
Obuke za interne revizore
Nakon održane PIFC konferencije, na kojoj su interni revizori i najviše rukovodstvo lokalnih samouprava koje su pratneri projekta RELOF2 imali priliku da čuju o značaju i svim benefitima koje uvođenje FUK-a i funkcije interne revizije donosi, sutra se u Beogradu održava uvodna obuka za interne revizore. 
 
Pročitaj više >>>

 

14. jul 2019.
Projekat RELOF i Užice za veće uključivanje građana u donošenje politika
Na jednoj od naših studijskih poseta koju smo organizovali prošle godine za predstavnike opštine i gradova, Užice je došlo na ideju da sredstva od naplaćenog poreza na imovinu investira u ostvarenje želja građana, u čemu smo ih svesrdno podržali da tu ideju i realizuju.
 
Pročitaj više >>>

 

26. jun 2019.
Od 1. jula počinje serija obuka o finansijskom upravljanu i kontroli
Eksperti projekta RELOF2 održaće tokom meseca jula obuke na temu finansijskog upravljanja i kontrole (FUK), kao početni korak u uspostavljanju ovog sistema u 21 novoj  opštini, kao i u dve iz prethodnog ciklusa za njihove indirektne bužetske korisnike, koje su partneri projekta u ovom ciklusu.
 
Pročitaj više >>>

 

11. jun 2019.
Održana konferencija o značaju finansijskog upravljanja i kontrole za rukovodstva lokalnih samouprava
Projekat Reforma lokalnih finansija II u Srbiji (RELOF2) organizovao je Konferenciju Interna finansijska kontrola u javnom sektoru – kako zadržati kontrolu bez kontrole (baš) svega koja je namenjena najvišem rukovodstvu lokalnih samouprava, jer su njihovo razumevanje, posvećenost i odlučnost od ključnog značaja za uspostavljanje funkcionalnog sistema interne finansijske kontrole.
 
Pročitaj više >>>

 

9. jun 2019.
Konferencija o ulozi FUK-a u odgovornom upravljanju
Projekat Reforma lokalnih finansija II u Srbiji (RELOF2) organizuje konferenciju Interna finansijska kontrola u javnom sektoru – kako zadržati kontrolu bez kontrole (baš) svega, koja će se održati 11. juna 2019. godine u Aeroklubu u Beogradu (Uzun Mirkova 4) sa početkom u 11 časova.
 
Pročitaj više >>>

 

19. maj 2019.
33 Lokalne samouprave dobijaju stručnu podršku u upravljanju javnim finansijama
Švajcarska vlada i Projekat Reforma lokalnih finansija u Srbiji II (RELOF2) podržaće u naredne dve godine 33 lokalne samouprave u unapređenju upravljanja javnim finansijama i nadzora nad lokalnim javnim preduzećima. Sporazumi o saradnji potpisani su svečano danas u Beogradu.
 
Pročitaj više >>>

 

24. april 2019.
Lokalne samouprave predstavile Savetodavnom odboru svoja partnerstava i potrebe
Deset partnerstva su danas pred Savetodavnim odborom koji čine predstavnici Ministarstva privrede, Ministarstva finanija, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Stalne konferencje gradova i opština, Švajcarskog sekretarijata za ekonomske poslove i projekta RELOF2, predstavili svoja partnerstva i potrebe u pogledu podške u uspostavljanju finansijskog upravljanja i kontrole (FUK), interne revizuje i unapređenje nadzora nad lokalnim javnim preduzećima.
 
Pročitaj više >>>

 

20. april 2019.
Velika zainteresovanost opština i gradova za podršku Projekta RELOF2
Za podršku u upravljanju javnim finansijama na javni poziv Projekta Reforma loklanih finansija 2 (RELOF2) prijavilo se prijavilo ukupno 12 partnerstva koja čine ukupno 38 lokalnih samouprava.
 
Pročitaj više >>>

 

4. april 2019.
Često postavljena pitanja u vezi sa javnim pozivom za učešće jedinica lokalnih samouprava u RELOF2
U cilju bolje komunikacije i pojašnjenja javnog poziva Projekat RELOF2 je pripremio odgvore na najčešće postavljena pitanja lokalnih samouprava u vezi javnog poziva.
 
Pročitaj više >>>

 

30. mart 2019.
Održane informativne radionice za zainteresovane lokalne samouprave
Eksperti projekata Reforma javnih finansija 2 (RELOF2) održali su informativne radionice za sve zainteresovane lokalne samouprave u cilju predstavljanja aktivnosti na projektu, posebno podrške koju RELOF2 pruža, kao i pojašnjenja u vezi sa javnim pozivom.
 
Pročitaj više >>>

 

27. mart 2019.
Stepen primene finansijskog upravljanja i kontrole i funkcije interne revizije u lokalnim samoupravama i javnim preduzećima osnovanim od strane lokalnih samouprava
Prema važećem Zakоnu o budžetskom sistemu svi korisnici javnih sredstava dužni su da uspostave sistem FUK-a i funkcije IR na jedan od propisanih načina.  Međutim, Zakon o budžetskom sistemu ne postavlja rokove za uspostavljanje ovih funkcija čime se otvorio prostor za neujednačen pristup ovoj obavezi.
 
Pročitaj više >>>

 

27. mart 2019.
Info dani projekta RELOF2 na Zlatiboru
Projekat RELOF2 održao je danas informativnu radionicu na Zlatiboru na kojoj je lokalnim samoupravama ovog kraja predstavio podršku koju pruža u uspostavljanju finansijskog upravljanja i kontrole, interne revizije i boljeg nadzora nad radom lokalnih javnih preduzeća.
 
Pročitaj više >>>

 

20. mart 2019.
Informativne radionice za lokalne samouprave u Novom Sadu, Nišu, Vrnjačkoj banji i na Zlatiboru
Projekat RELOF 2 uputio je javni poziv opštinama i gradovima kojima je potrebna stručna i tehnička podrška u uspostavljanju finansijskog upravljanja i kontrole, interne revizije i unapređenje nadzora nad lokalnim javnim preduzećima. Javni poziv je otvoren do 8. aprila 2019. godine.
 
Pročitaj više >>>

 

19. mart 2019.
Počeo projekat RELOF 2 – stručna podrška u upravljanju javnim finansijama na lokalnom nivou
Fokus RELOF2 projekta je podrška lokalnim samoupravama u primeni principa dobrog upravljanja u upravljanju rizicima i učincima kroz sveobuhvatnu unutrašnju kontrolu i adekvatno upravljanje javnim finansijama. RELOF2 će pružiti tehničku podršku opštinama i gradovima, organizovanim u partnerstva sa lokalnim samoupravama koje već poseduju određene kapacitete za uspešnu primenu principa dobrog upravljanja
 
Pročitaj više >>>

 

19. mart 2019.
Javni poziv za učešće jedinica lokalnih samouprava u Projektu RELOF2 u Srbiji
Nakon uspešne implementacije Projekta reforme lokalnih finansija (RELOF), koji je pružio podršku lokalnim samoupravama u razvijanju procesa i alata efikasnog upravlјanja javnim finansijama, Švajcarski sekretarijat za ekonomske poslove (SECO) je januara 2019. godine odobrio drugu fazu projekta – projekat Reforma lokalnih finansija II u Srbiji (Local Government Finance Reforms II in Serbia, RELOF2).
 
Pročitaj više >>>

 

 

 


 

 
Projekat Reforma lokalnih finansija II u Srbiji (RELOF2)

Deligradska 4, Beograd
Tel. + 381 (11) 365 10 46, + 381 (63) 668 059
office@lokalnefinansije.rs
www.lokalnefinansije.rs